Университетът по хранителни технологии в Пловдив  и тази година бе

...
Университетът по хранителни технологии в Пловдив  и тази година бе
Коментари Харесай

УХТ – домакин на конкурса Най-умело съчетание на вино и храна

Университетът по хранителни технологии в Пловдив  и тази година бе хазаин на състезанието „ Най-умело комбиниране на вино и храна “, който се провежда в границите на дефиле „ Вино и гурме 2024 “ от Съвета по туризъм в града и висшето учебно заведение.

Начело на експертната комисия бе проф. Христо Спасов, дълготраен учител в катедра „ Технология на виното и пивото “ в УХТ. Нейни членове бяха елитните началник готвачи Николай Боруков от ресторант „ Salt & Pepper “ в Пловдив, Райчо Марков, притежател на ресторант „ Паваж “ в Капана, Явор Захариев, собственик на ресторант „ Перфетто “ в София и Екатерина Терзиева, публицист и уредник на винени и кулинарни турове.

Надпреварата беше сериозна, тази година участниците показаха по атрактивен метод потребни ястия, красиви блюда и специфични виновност, с които се стремяха да добавят вкусовите чувства. Според доцент Кремена Никовска, уредник на конкуренцията, състезанието разпространява обичайна кухня и българското вино, подтиква винения, кулинарния и културния туризъм и цели да притегли повече посетители в Пловдив.

На първо място бе класиран чийзкейк със спанак, биволско сирене и домашно ягодово сладко от фермата на „ Иван Ечев “, смесен с вино розе от каберне фран на винарска маза „ Ноя “. Втори се класира  естествен шоколад с 90% какао, козе сирене, сушени листа от рози, лиофилизирани малини и сладко от зелени орехи на био пекарна „ Златното зрънце “. Той беше поднесен с десертно алено вино на винарна „ Косев “. Третата позиция заеха млечни перли със зехтин и домашно малиново сладко на Млекарница „ Заара “ и вино Тамянка на „ Zaara estate “.

Победителите в състезанието ще бъдат наградени с плакети довечера в ресторант на хотел „ Best Western Plovdiv Hills “.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР